Nieuwe speelplekken in Parkweide

In Park Triangel is van alles te doen en te beleven in het groen. Hier trek je er lekker op uit en spelen kinderen vaker buiten. Logisch dat er veel jonge gezinnen neerstrijken. Dichtbij huis zijn er veilige speelplekken voor de kleintjes. En zijn de kinderen al wat groter, dan kunnen ze via de groene zones een heel rondje maken langs alle speelplekken in de wijk. 

Lees hieronder verder over hoe de speelplekken in Parkweide en Parkzicht worden ingericht. Of bekijk het filmpje waarin ontwerper Robert van der Horst van Baljon landschapsarchitecten vertelt over de filosofie van 'Lekker spelen en fijn thuiskomen in Park Triangel'.

 

Uitslag enquête speelplekwensen
Bewoners in Park Triangel denken zelf mee over de inrichting van speelplekken bij hun in de buurt. Zo is rondom de oplevering van het piraten-speeleiland in Parkweide deze zomer een enquête gehouden over de andere vijf speelplekken in dit buurtje. Ook in Parkzicht is meegedacht over de grote centrale speelplek. Vier van de zes speelplekken worden in het voorjaar van 2022 aangelegd, de laatste twee (plekken 2 en 4 in Parkweide) volgen in het vierde kwartaal van 2022.

Met speelelementen voor mindervalide kinderen
Voor alle kinderen is er straks volop wat te doen. Er komen namelijk ook speelelementen voor kinderen in een rolstoel of kinderen die minder goed ter been zijn, want elk kind wil meedoen en houdt van spelen.

 

Toelichting per speelplek

Hieronder een overzicht van de meest gekozen toestellen en een tekening van de inrichting per plek(je). Op de grotere plekken komt ook een bankje en afvalbak.


Speelplek Parkzicht

Voor de centrale speelplek in Parkzicht was een kleine meerderheid (56 %) voor de speelcombinatie Faro. Als kleinere speelelementen is gekozen voor een stawip en een knikkertegel. Een overgrote meerderheid koos – leuk! – voor de klimboom als speeltoestel in het gras. 

______________________________________________________________________________________________________

Speelplek 1 - Parkweide

Lekker klauteren, duikelen en springen! Voor peuters op het speeltoestel ‘wijsneus’ en voor de grotere kids op het duikelrek of de trampoline, die zelfs geschikt is om met rolstoel en al op te springen.

 

______________________________________________________________________________________________________

Speelplek 2 - Parkweide

Voor deze speelplek was er geen enkele twijfel: de klimcombinatie in de vorm van een huisje, de nestschommel, de bushalte en het insectenhotel met vogelhuisjes hadden duidelijk de voorkeur.

______________________________________________________________________________________________________

Speelplek 3 - Parkweide

Een nipte meerderheid (53%) voor het SamSam Belevingsfort! Een groot speelelement dat deels toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderen die slecht ter been zijn. Het toestel is voorzien van een speelhuisje, luie hellingbaan, zandspeelelementen, telraam, luie trap, klimnetje en glijbaan.

Speelplek 4 - Parkweide

Veel enthousiasme hier voor het vrijstaande memoryspel met dieren. De alfabetrups en de verrekijker op staander kregen ook veel stemmen.

______________________________________________________________________________________________________

Speelplek 5 - Parkweide

Voor deze kleine speelplek werd een duidelijke voorkeur uitgesproken voor het speelhek, een watertegel en een toverspiegel.