eeee

Groen & Duurzaam

Het maken van een duurzame wijk is meer dan alleen zorgen voor energiezuinige woningen. Door het aanplanten van bijvoorbeeld volwassen platanen, veel ander groen, maar ook het aanleggen van waterpartijen maken we de wijk duurzamer. En wat te denken van station Waddinxveen Triangel, die zorgt voor goede verbindingen in de regio?

Ook sociale duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de inrichting van de openbare ruimte. De vele speelplekken in de buurtjes en het centrale parkeiland waar je elkaar op verschillende manieren kunt ontmoeten en waar veel activiteiten worden georganiseerd, dragen daar aan bij.

Groen in de wijk

Centraal in de wijk ligt een parkeiland. Zo’n groot park zo dichtbij huis is echt iets bijzonders. De vrijheid van een plek waar je kunt doen en laten wat je wilt. ‘Rondje park’ joggen, wandelen met de hond of luieren in het gras. Spelen in het junglebos, bij de waterspeelplaats of trampolines. Een potje voetballen, bootje varen of lekker picknicken.

Het park heeft groene uitlopers in de verschillende buurten, zodat groen (en water) altijd dichtbij zijn. Ontwerper Robert van der Horst van Baljon landschapsarchitecten vertelt in dit filmpje over de filosofie van 'Lekker spelen en fijn thuiskomen in Park Triangel'.

dfdsfsa

Mensen maken de wijk

In de wijk wordt van alles georganiseerd door bewoners. Van een grootse Koningsdag, een Lentefair, oliebollenparty tot aan bootcamps, hardloop- en wielrengroepjes of een kinderkoor.

Lentefair Triangel 2022

Groene zone langs de wijk

Langs Park Triangel ligt de Vredenburghzone: een groene zone die door de gemeente voor een groot deel wordt ontwikkeld tot een natuur- en recreatiegebied.

Vredenburghzone