Mensen maken de wijk!

In Park Triangel nemen verschillende bewoners initiatieven om leuke, lieve, sportieve dingen in de wijk te organiseren.

Zo is er een groepje bewoners die in april 2022 de eerste Lentefair heeft georganiseerd in het park. Deze groep heeft begin 2023 de Stichting Thuis in de Triangel opgericht om zo vaker leuke, wijkomvattende activiteiten te organiseren. Zo is op 15 april 2023 de tweede Lentefair georganiseerd en helpt de Stichting mee met het evenement 'Dansend de zomer in' op 8 juli. 

Op 25 mei 2024 vindt de derde Lentefair plaats in het park. 

Lentefair in 2022

Ook in de wijk actief is Samen Triangel. Een initiatief van de gezamenlijke kerken in Waddinxveen, waarbij bewoners uit de wijk allerlei leuke dingen organiseren voor medebewoners. Van wijkbrede activiteiten als een oliebollenparty of een voetbaltoernooi. Maar ook kleinschaliger van het stimuleren van een buurtbbq, het uitwisselen van gereedschap of  het letten op elkaars kinderen en waar nodig zorg voor elkaar. Activiteiten voor jong en oud om zo de verbinding tussen inwoners onderling te verbeteren.

Neem ook eens een kijkje op de facebook pagina van Park Triangel Actief en zie leuke initiatieven rondom Koningsdag, wereldkampioenschappen, Halloween en dergelijke.

Samen actief in Triangel

Wat gebeurt er verder zoal?

Er worden diverse bootcamps georganiseerd, er is een wielerclubje, een hardloopclubje, een kinderkoor en is regelmatig een evenement. Van de Wielerronde van Waddinxveen tot aan de Gouwe Loop. Van Bouw- en Bagger Run tot aan het Streetart Festival.

Voor 2023 staat naast de Lentefair die door de bewoners wordt georganiseerd ook nog het evenement ‘Dansend de zomer in’ op de agenda. Hou Facebook of de community app daarvoor in de gaten.

Gratis Park Triangel Buurtapp

Community app

Speciaal voor (toekomstige) bewoners van Park Triangel is er de buurtapp. Een telefoon-applicatie als centrale plek voor alle relevante informatie van organisaties in de wijk, zoals de huisarts, het wijkinitiatief Samen Triangel en de scholen.

Ook vind je er informatie over allerlei bedrijfjes in de wijk en is er een agenda voor buurtactiviteiten. Bewoners kunnen onderling berichten uitwisselen en contacten leggen. Of dat nu gaat om het aanbieden van een dienst of product of het vragen naar sportmaten of de vermiste poes, het kan allemaal.

Ook de projectorganisatie deelt haar info via de app. Dit is – zeker bij wegwerkzaamheden en evenementen – actueler dan per post. En bovendien beter voor het milieu.