Samen investeren in sociale huurwoningen in Park Triangel

Op vrijdag 13 oktober tekenden Woonpartners Midden-Holland en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling de turnkeyovereenkomst voor de realisatie van 41 ruime sociale huurappartementen in Parkrijk, één van de wijken in Park Triangel Waddinxveen. Ouwehand Bouw gevestigd in Gorinchem start in het eerste kwartaal van 2024 met de bouw, zodat de nieuwe huurders hun woning in het derde kwartaal van 2025 kunnen betrekken.
 
In nauwe samenwerking met STOL Architecten en Ouwehand bouw is het fraaie ontwerp van het gebouw in Parkrijk tot stand gekomen. In dit project Parkrijk II worden 39 driekamerappartementen en 2 vierkamerappartementen gerealiseerd. De woningen op de begane grond krijgen een voor- en achtertuin. Woonpartners Midden-Holland en BPD hebben al jarenlang een succesvolle samenwerking in Park Triangel, wat al veel nieuwe, duurzame sociale huurwoningen heeft opgeleverd.  Zo worden op dit moment ook 30 sociale huurappartementen in dezelfde wijk gebouwd, welke begin 2024 worden opgeleverd.
 
Snel antwoord geven op groeiende vraag sociale huur
Peter Immers, gebiedsontwikkelaar bij BPD: "Ik werk al bijna 20 jaar samen met Woonpartners, het is een zeer prettige samenwerking waarin we elkaar goed begrijpen. Wij kunnen Woonpartners ontzorgen met capaciteit, kennis en kunde. BPD heeft als ambitie om wonen betaalbaar te maken en te houden. Het is mooi dat we samen met Woonpartners Midden Holland een bijdrage leveren aan de uitdagende taak om het aanbod van sociale huurwoningen te vergroten."
 
Merlien Welzijn, directeur-bestuurder bij Woonpartners Midden-Holland, reageert: "Met de ondertekening van deze turnkeyovereenkomst zetten we een belangrijke stap richting de realisatie van betaalbare en duurzame woningen voor onze huurders. Deze samenwerking stelt ons in staat om efficiënt en effectief te bouwen, zodat we op korte termijn kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar sociale huisvesting. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor onze gemeenschap."
 
Over Parkrijk
Het gebouw met 41 sociale huurwoningen aan de Zuidelijke Rondweg markeert een belangrijk punt in de wijk en is daarom ontworpen als eyecatcher in Engelse landhuisstijl. Parkrijk is de grootste buurt van de 11 buurten in Park Triangel. Parkrijk ligt dichtbij het park. Het park vindt zijn weg in de buurt. Op de ontwerptekeningen is al goed te zien dat er meer groen komt dan in de gemiddelde nieuwbouwwijk. Gebogen straatjes, met grote groene ruimten aan de zonnige kant van de weg, zorgen voor een spannend beeld. Zonder over te steken kunnen kinderen in de groenzones veilig buiten spelen. Net als de naburige wijk Parkweide slingert de ‘Groene loper' door de wijk. Een groene, autovrije zone die is beplant met bomen en bloemenperkjes, wat naast woongenot ook bijdraagt aan de biodiversiteit.