Opnieuw 63 middenhuur woningen opgeleverd in Park Triangel

Park Triangel is weer 63 nieuwe woningen rijker. In het bijzijn van BPD Woningfonds en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft wethouder Albert Kerssies de eerste sleutel uitgereikt aanmevrouw Sheraine Dessouki. Zij is docent op het MBO en woont haar hele leven al in Waddinxveen. Ze was al meerdere jaren op zoek naar een geschikte woning en is dus heel erg blij met deze nieuwe appartementen. In het project realiseren we in totaal 98 middenhuur appartementen aan de Parkrand, hiervan zijn er nu 63 opgeleverd. Het project is zo goed als klaar, in januari worden de overige 35 woningen opgeleverd.
 
Dat de behoefte groot is aan een huurwoning met een huurprijs onder de 1000 euro per maand, blijkt uit het aantal aanmeldingen en het feit dat alle woningen zijn verhuurd voor de oplevering. De verhuur werd gedaan in samenwerking met Datakeeper, waarbij de inkomenstoets digitaal is uitgevoerd op basis van brondata. Een zeer klantvriendelijk systeem, zo blijkt, want huurders hebben de digitale klantreis met een 8.6 beoordeeld. De meeste woningen zijn toegewezen aan starters die een huurwoning achterlaten óf (in 40% van de gevallen) nog bij hun ouders woonden.
 
Gat in de woningmarkt dichten
"Mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, en te weinig inkomen hebben voor een koopwoning, dreigen tussen wal en schip te vallen," vertelt Rebecca Haasdijk van BPD Woningfonds. "Om dit gat te dichten, heeft BPD het BPD Woningfonds opgericht. Hierdoor kunnen huishoudens met een middeninkomen makkelijker huren. Daarnaast geven we in onze gebouwen veel aandacht aan het laag houden van de kosten. Zo heeft ieder appartement twee zonnepanelen aangesloten op een individuele elektrameter. Daardoor is de rekening voor elektriciteit lager."
 
Nog meer middenhuur woningen
De 98 appartementen aan de Parkrand is slechts één van de projecten die BPD Woningfonds en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling samen realiseren. Voor de 98 woningen aan de Parkrand kwamen 787 aanmeldingen. Daarom bouwt BPD door in de wijk. Op 30 november konden 24 jonge gezinnen gelukkig gemaakt worden met grondgebonden woningen in Parkrijk. En half december wordt gestart met de bouw van 67 grondgebonden woningen in de middenhuur, waarvan de helft van de woningen al eind zomer 2024 wordt opgeleverd.
 
Wethouder Albert Kerssies van de gemeente Waddinxveen is enthousiast over deze ontwikkeling:
"Als gemeente zetten wij ons in voor een goede woningmix. Dit betekent dat we streven naar een geschikte woning voor iedereen. We hebben gemerkt dat de vraag naar middenhuur woningen ook in Waddinxveen groot is. Om alle woningzoekenden in Waddinxveen een woning te kunnen bieden is het belangrijk om ook betaalbare woningen te bouwen, en dus ook middenhuur woningen. De extra middenhuur woningen aan de Parkrand zijn een mooie aanvulling voor Park Triangel. Het is ook heel fijn dat de meeste woningen zijn toegewezen aan starters die een huurwoning achterlaten óf nog bij hun ouders woonden."
 
Park Triangel is voor iedereen
Park Triangel bestaat uit tal van kleinschalige buurtjes rondom een groot, groen park. De wijk stimuleert buitenspelen en sporten, ontmoeten en gezond leven. Een van de belangrijke speerpunten sinds het prille begin van Park Triangel is betaalbaar wonen. Park Triangel is voor iedereen, van sociale huur tot vrije sector koop en alles daartussenin. Binnen Park Triangel kunnen bewoners een wooncarrière maken, starten op de woningmarkt en doorstromen.

BPD Woningfonds
BPD Woningfonds bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen - (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen. Het fonds beheert appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad, met betaalbare huren - verreweg de meeste tussen 700 en 1.000 euro per maand. Daarmee bedient BPD de groeiende groep mensen die niet in aanmerking komt voor sociale én dure huur, of voor wie een koopwoning vooralsnog buiten bereik ligt.