Nieuw project met duurzame koopwoningen in aanbouw in Parkrijk

De verkoop van de nieuwbouwwoningen in de wijk Parkrijk van Park Triangel gaat onverminderd door. Op vrijdag 15 september startte de bouw van 54 duurzame koopwoningen. Ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de gemeente Waddinxveen en Rehorst Bouw maken hiermee de ambities waar: snel mooie, duurzame en betaalbare woningen op de markt brengen. Alle reden voor een feestje.
 
Uitbreiding van het woningaanbod in Park Triangel
Tijdens de officiële handeling  - het plaatsen van een prefab funderingsbalk  - sprak wethouder Kerssies verheugd over het project: "Fase 4 van Parkrijk zorgt voor een aanvulling in het woningaanbod in Waddinxveen met niet alleen 54 koopwoningen, maar ook 36 middenhuur woningen. Samen met BPD hebben we door deze aanpassing in het woningbouwprogramma binnen de Triangel nog beter kunnen laten aansluiten op de behoefte van de markt."
 
Energieneutraal bouwen met aandacht voor groene tuinen
Dit is de eerste fase in Park Triangel waarin de woningen volledig energieneutraal gebouwd worden. Daarnaast was er bij de officiële handeling aandacht voor groene tuinen in Waddinxveen. Caroline Schipper gaf een korte toelichting over hoe je als bewoner een groene tuin aanlegt. Wethouder Kerssies: "Vanuit de gemeente supporten wij duurzame oplossingen en een groene leefomgeving. Dus als de tuinen net zo groen worden als de hele wijk, helpen we met elkaar de natuur en dragen we bij aan meer biodiversiteit."
 
Vaart erin houden
Peter Immers, gebiedsontwikkelaar bij BPD, is blij dat de vaart erin blijft. "De woningnood is hoog. Daar moeten we met elkaar iets aan doen. Maar wel op dusdanige wijze dat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel blijven staan. Deze 54 woningen zijn voorzien van de modernste waterwarmtepomp-installaties en dus helemaal klaar voor de toekomst; gasloos en energieneutraal. Daarmee zijn ze veel zuiniger dan de norm volgens het Bouwbesluit. Dat komt met name door het plaatsen van veel zonnepanelen op de daken. Er is gekozen voor oranje zonnepanelen, zodat de zonnepanelen mooi integreren met de oranje dakpannen.
 
Planning en aanbod buurt Parkrijk
De 54 woningen die nu gebouwd worden, maken deel uit van fase 4. Momenteel is fase 5 nog in verkoop, fase 6 is al uitverkocht. Wie interesse heeft om in deze aantrekkelijke wijk te wonen; er zijn nu nog woningen te koop. Op de website www.nieuwbouw-parktriangel.nl/parkrijk heeft gebiedsontwikkelaar BPD het actuele aanbod duidelijk in kaart gebracht. Parkrijk Fase 7 wordt eind 2023 in de verkoop gebracht en fase 8 volgt in 2024. Daarna is de grootste wijk van Park Triangel afgerond.
 
Gebogen straten en veel groen
Parkrijk is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen BPD, Rehorst Bouw en architectenbureau STOL. Het is de grootste buurt van de 11 buurten in Park Triangel. Parkrijk ligt dichtbij het park. Het park vindt zijn weg in de buurt. Op de ontwerptekeningen is al goed te zien dat er meer groen komt dan bij een gemiddelde nieuwbouwwijk. Gebogen straatjes, met grote groene ruimten aan de zonnige kant van de weg, zorgen voor een spannend beeld. Zonder oversteken kunnen kinderen in de groenzones veilig buiten spelen. Net als de naburige wijk Parkweide slingert de ‘Groene loper' door de wijk. Een groene, autovrije zone die volstaat met bomen en bloemenperkjes, wat naast woongenot ook bijdraagt aan de biodiversiteit.