Op 27 mei is in het buurtje Parkrijk in Park Triangel de bouw gevierd van 126 betaalbare woningen. Ouwehand Bouw realiseert hier twee appartementengebouwen en eengezinswoningen in opdracht BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Naast betaalbaar worden de appartementen en woningen ook energiezuinig.

 

Wethouder Albert Kerssies: “In Park Triangel ontwikkelen we veel woningen en dit proberen we voor alle doelgroepen te doen. Voor de fase die nu gebouwd gaat worden, hebben we mede door marktomstandigheden, besloten meer betaalbare huurwoningen te bouwen en minder koopwoningen. Hier is ontzettend veel behoefte aan in Waddinxveen.”

 

Parkrijk is ruim en groen opgezet en heeft aantrekkelijke autovrije zones met veel speelplekken, bomen en beplanting. In dit deel van Parkrijk worden nu twee bijzondere woongebouwen in Engelse stijl gebouwd, ontworpen door Stol Architecten.

 

Ter hoogte van de entree van Parkrijk komt het gebouw van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland. Daar komen 41 drie- en vierkamerappartementen voor de sociale huur. In de eerste helft van 2025 zal de verhuurprocedure van start gaan, waarbij de toewijzing van deze huurappartementen verloopt via www.middenholland.mijndak.nl

 

In het tweede woongebouw komen 18 koopappartementen voor starters. Kopers hiervan konden gebruik maken van een koopstartregeling die de appartementen voor hen betaalbaar maakt. Zowel de koop- als de huurappartementen worden straks verwarmd en gekoeld met warmtepompen.

 

Verspreid over Parkrijk worden ook 67 grondgebonden middenhuurwoningen gebouwd. Deze energiezuinige woningen zijn gekocht door BPD Woningfonds. Ook deze woningen worden in Engelse stijl gebouwd, met kenmerkende oranje daken die straks goed zichtbaar zijn vanaf de Zuidelijke Rondweg. De verhuur van deze woningen start in de zomer van 2024 via de website: https://www.hureninparktriangel.nl/.

 

Meer foto's vind je in het bericht op https://www.nieuwbouw-parktriangel.nl/parkrijk/nieuws/officiele-handelingen-in-parkrijk