Bomen planten in de blubber

Het weer was geen feest op de Nationale Boomfeestdag van 15 november. Wind, regen en tot je enkels in de blubber. De kinderen mochten daarom dit jaar lekker warm binnen blijven. Maar deze bikkels zijn wel naar buiten gegaan om de bomen te planten. Op het meest zuidelijke puntje van het Parkeiland van Park Triangel staan nu 36 knotwilgen langs het water en bij de speelplek nog eens drie stoofperenbomen, twee zoete kersenbomen, twee bijenbomen, twee Japanse zilverbomen en een walnootboom. De bomen kunnen een beetje water wel waarderen. Zeker als ze net geplant zijn. Dat helpt bij het wortelen.

Al sinds 1957 organiseert de Stichting Nationale Boomfeestdag ieder jaar de Nationale Boomfeestdag. Dit omdat bomen belangrijk zijn voor mens en natuur. Ze houden water vast.

In de zomer zorgen ze voor schaduw en verkoeling. Bomen zetten CO2 om in de zuurstof die wij inademen. Ze trekken insecten aan en bieden schuil- en nestelplaatsen voor vogels. Bomen zorgen voor eten voor mens en natuur. Kortom voor een fijne en gezonde woonomgeving.