Klimmen & schommelen - speeltoestellen in de wijk

Op onze oproep mee te denken over twee van de drie speelplekken in De Rietkraag hebben 53 (toekomstige) bewoners gereageerd. Wat een prachtig resultaat!  

De keuze voor de speelplek aan de Ganzerik bleek niet eenvoudig. Van de 53 reacties was ongeveer de helft voor optie 1 (ivm de netschommel) en de andere helft voor optie 2 (ivm de speeltoren). Bij beide keuzes werd vaak aangegeven dat men liever een combi wilde van schommelen en klimmen. Daarom heeft het projectteam gekozen voor een nieuwe combinatie, bestaande uit de Nestschommel, Speeltoren en het Houten Paard voor de allerkleinsten. Zie hieronder de nieuwe indeling.

De keuze voor de speelplek aan de Pioenroos was een stuk makkelijker. 46 van de 53 respondenten gaven aan een voorkeur te hebben voor optie 2 (zie onder plaatjes). Deze speelplek zullen we dus ook op die manier gaan uitvoeren. 

Planning aanleg
Naast de speelplek aan de Ganzerik wordt in het Rietkraagpark dit voorjaar naast de paaltjes die er al staan ook de dubbele schommel en houten wip gerealiseerd. Het is een beetje afhankelijk van het weer, maar we verwachten dat in april beide plekken gereed zijn. Het grote park is naar verwachting eind mei grotendeels klaar om in te spelen. Hier kan dan bijvoorbeeld al gevoetbald, gejogd, gevist en in het junglebos geklauterd worden. Het speelplekje aan de Pioenroos staat voor 2017 op de agenda om aangelegd te worden 

Groenstrook Ganzerik (Speelplaats 1)

Groenstrook Pioenroos (speelplaats 2)

 

    

Iedereen bedankt voor het meedenken!