Rotonde Beijerincklaan geopend

Wethouder Kees de Jong en voorzitter van Care For Family, mevrouw Suzanne Hetyey, hebben donderdag 11 juni samen de reusachtige eendekop onthuld, die geplaatst is op de nieuwe rotonde aan de Beijerincklaan. De nieuwe rotonde is onderdeel van de nieuwe hoofdentree van woonwijk Park Triangel.

De rotonde is ingericht door de ‘Stichting Rotondes Waddinxveen’, een initiatief van de Lions Club. Zij steunen daarbij ‘Care For Family’, een organisatie die binnen Waddinxveen een kleine tweehonderd gezinnen ondersteunt die het financieel moeilijk hebben.

Centraal op de rotonde staat de mascotte van de woonwijk: de Triangel-eend. De mascotte-eend, die op verschillende plekken in de wijk ook regelmatig in het echt te zien is, heet de bezoekers welkom. Het ontwerp en uitvoering van de inrichting van de rotonde op de Beijerinklaan is verzorgd door Ronald van der Lee, van Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee, en Ab de Graaf, van Reclamestudio Teller. De rotonde zelf is aangelegd door Gebr. Van Kessel.

Wethouder Kees de Jong en voorzitter van Care For Family, mevrouw Suzanne Hetyey, onthullen samen een reusachtige eendekop die geplaatst is op de nieuwe rotonde aan de Beijerincklaan. De nieuwe rotonde is onderdeel van de nieuwe hoofdentree van woonwijk Park Triangel.

Achtergrondinformatie betrokken organisaties

Stichting Rotondes Waddinxveen

De rotondes in Waddinxveen zijn echte ‘landmarks’, herkenningspunten en zichtbepalers. Enkele jaren geleden liet het onderhoud hiervan nogal te wensen over. De Lions Club heeft toen het plan opgepakt om de rotondes te adopteren, te verhuren, aan te leggen, professioneel te onderhouden en vervolgens de opbrengst te schenken aan een lokaal goed doel. De werkgroep die het plan heeft uitgewerkt heeft de Stichting Rotondes Waddinxveen opgericht. Inmiddels is een aantal spraakmakende projecten gerealiseerd, waarmee ook de doelstelling om enerzijds het aanzicht van de rotondes en dus van Waddinxveen te verbeteren en anderzijds een lokaal goed doel te steunen.

Care For Family

Stichting Rotondes Waddinxveen heeft zich voor een periode van twee jaar verbonden aan Care For Family, een organisatie die binnen Waddinxveen een kleine tweehonderd gezinnen ondersteunt die het financieel moeilijk hebben. Het meest bekende onderdeel van Care Far Family is de voedseltas welke zij één keer per veertien dagen ter beschikking stelt aan deze groep. Stichting Rotondes Waddinxveen geeft Care For Family de kans om ‘inkopen’ te doen bij enkele lokale supermarkten waarna de rekening voldaan wordt door de Stichting. Er wordt dus geen geld gedoneerd, maar direct tastbare goederen.

Concept en Design Rotonde Park Triangel

Voor de ideeën, ontwerpen en uitvoering van de rotondes zijn Ronald van der Lee, van Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee, en Ab de Graaf, van Reclamestudio Teller, verantwoordelijk. Beide Waddinxveense bedrijven die hun werkzaamheden ten behoeve van de Stichting tegen kostprijs (en vaak ver daaronder) uitvoeren.

In het geval van de Park Triangel rotonde hebben Ronald en Ab samen zitten brainstormen. Dit resulteerde in een plan om de polder beleving te visualiseren op de rotonde. Er werd een schets gemaakt met de grote eendenkop, knotwilgen, een oude schouw, gras riet en blauwe bloemen die het water symboliseren. De productie van de eendenkop is in eigen beheer uitgevoerd door Ab de Graaf zelf. Dit was niet alleen een creatieve, maar wat betreft de constructie ook een technische uitdaging waar heel wat uren in zitten.