Vertraging realisatie geluidsscherm N451

In het eerdere nieuwsbericht van september werd het begin van de werkzaamheden aangekondigd voor de plaatsing van het geluidsscherm langs de N451. De bouw zou begin oktober starten en half november afgerond zijn. Helaas heeft dit vertraging opgelopen. In dit bericht legt de Provincie Zuid-Holland uit waarom.


Aanleiding voor uitstel van werkzaamheden

Twee weken voor de start van de uitvoering hebben we een afwijking in het ontwerp van het geluidsscherm geconstateerd. Het scherm staat in een binnenbocht en zou ervoor zorgen dat weggebruikers op de N451 onvoldoende rijzicht hebben. Rijzicht is de afstand waarover een bestuurder vrij zicht moet hebben op het wegverloop zodat eventuele gestrande voertuigen of andere objecten op de weg tijdig waargenomen kunnen worden. Om deze reden hebben we de start van de werkzaamheden uitgesteld.

Aanpassing van het ontwerp

Door deze constatering hebben wij een aanpassing gedaan aan het ontwerp. Het geluidsscherm zal met 30 meter worden ingekort, tot 170 meter. De hoogte van het geluidsscherm wordt niet aangepast, deze blijft 3,5 meter. Binnen dit ontwerp wordt het onvoldoende rijzicht beperkt tot het best haalbare minimum. Doordat op de N451 geluiddempend asfalt is geplaatst, is het mogelijk om het geluidsscherm te verkorten. Met het geluiddempend asfalt en het kortere geluidsscherm wordt nog steeds voldaan aan de vastgestelde geluidsnormen.

Planning en werkzaamheden

Op basis van de aanpassingen aan het ontwerp hebben we een nieuwe planning opgesteld voor de werkzaamheden. De uitvoering is ondertussen al gestart. Wij gaan ervan uit dat de werkzaamheden medio januari zijn afgerond. Tijdens de bouw kan het verkeer op de N451 (parallel aan de A12) de hele bouwperiode gewoon doorgaan. Wel wordt één rijstrook afgesloten, dit kan mogelijk minimale vertraging geven. Het fietspad, Moerkapellepad, blijft open. Mogelijk worden fietsers omgeleid via de parallelweg.

 

Zie hier een mooi winters plaatje van de werkzaamheden: