Feestelijke oplevering 1.500ste woning!

Daar staan ze dan, de bewoners van de 1.500ste woning in Park Triangel. Feestelijk voor de deur van hun hoekwoning in Parkweide nemen ze de sleutel in ontvangst. Josiane, Jeffrey, Oliver (4) en Lauren (2) wonen in een hofje van veertien woningen rondom een groene speelplek. “Vanuit de lucht kun je dat heel goed zien liggen.” Vanuit de lucht…? “Ja, elke keer als mijn man overvliegt, maakt hij foto’s.”

Jeffrey is zijn grote droom achterna gevlogen en is in Eelde een vliegopleiding gaan volgen. Nu, na drie jaar, zijn ze weer terug in het westen. “Van oorsprong komen we uit Voorburg. Mijn broer woont in Moerkapelle – ook in de buurt - en mijn zusje in Park Triangel in Waddinxveen. “En als je Park Triangel ziet dan wens je dat je kind daar mag opgroeien. Zo rustig, groen met heel veel speelplekken én veel kinderen. De school is op loopafstand. Ik ben zo op het station. De afgelopen drie jaar heb ik mijn zus écht gemist en nu woon ik naast haar en is ze niet alleen mijn zus, maar óók mijn buurvrouw! Best spannend, want dit was het enige huis waarop we hadden ingeschreven. Gelukkig zijn we ingeloot. Vanuit zijn kamer kan Oliver naar zijn nichtje Amelie zwaaien. Leuk toch?!

  

Van het Kids Streetart Festival kent hij al kinderen uit de buurt. En het geinige is, zie je dat rolstoeltoegankelijke speeltoestel daar? Dat heeft Oliver een tijdje terug als voorkeur opgegeven bij een enquête over de inrichting van speelplekken. Leuk toch, dat je al mee mag denken met de buurt als toekomstige bewoner?”

Josiane en haar man waren op slag verliefd op het huis. De woningen in Parkweide zijn geïnspireerd op de statige Tudorstijl. De rijkheid in detaillering maakt ieder huis uniek. Er zijn parkjes, plantsoenen en bomen in de wijk. En heel veel plekken waar kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. De ideale plek dus om kinderen op te laten groeien. 

 

Support your locals!

   

De prachtige sleutel en het andere lekkers is gemaakt door Sweets & Treats Bakery uit Park Triangel.

 De twee mooie potten met planten bij de voordeur komen van KNUS Bloemen en Sfeer uit Park Triangel.

 

Hoeveel kinderen in Park Triangel kunnen dat zeggen: ‘Kijk, daar vliegt mijn vader!’

 

Buurtje voor buurtje bouwen aan Park Triangel

“Het tempo zit er goed in”, zegt Alexander de Vries, directeur CV Park Triangel. “De eerste bewoners hebben in 2014 de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. In 2020 is de 1.000ste woning feestelijk opgeleverd. En nu ruim twee jaar later bereiken we opnieuw een belangrijke mijlpaal: de 1.500ste woning. Als Park Triangel in 2028 helemaal gereed is, staan er zo’n 2.900 woningen. Je ervaart het als kleinschalige wijk met gezellige buurtjes waar mensen elkaar kennen en samen dingen organiseren.

Wethouder Albert Kerssies: “Mooi dat mensen kunnen doorstromen in Park Triangel.”

“Park Triangel is voor iedereen, van sociale huur tot vrije sector koop, van appartementen tot vrije kavels”, vertelt Albert Kerssies, wethouder in Waddinxveen. “Voor starters zijn er betaalbare huurwoningen én koopwoningen. Speciaal voor Park Triangel is er een uniek product ontwikkeld waarmee starters met korting kunnen kopen. Zo zijn recent KoopStart appartementen in fase 3 Parkrijk verkocht. En komt er in fase 6 weer zo’n blok woningen. Door de grote variëteit aan woningen kunnen bewoners doorstromen binnen de wijk, maar op termijn ook weer kiezen voor een kleinere woning.”

 

Ze zitten nu nog op hun telefoon, maar zodra ze echt in Park Triangel wonen, spelen ze alleen nog maar buiten!