Kids Streetart Festival groot succes

Het was dan weliswaar niet het mooiste weer van de wereld, maar de opkomst afgelopen zaterdag was toch groot.

Rondom NL-kampioen en voormalig wereldkampioen BMX Sietse van Berkel stond een kraag aan toeschouwers ademloos te kijken naar de spectaculaire kunsten. Zeker toen een jongetje uit het publiek als ‘obstakel’ werd ingezet.

Veel aandacht trokken ook de optredens van Studio Da Danza, de imposante steltlopers en de jongleur die letterlijk met vuur speelde.

Voor de ballonkunstenaars stond zelfs een lange rij.Verder kon je professionele stoepkrijters en street art kunstenaar Roeland van Schie aan het werk zien. Op het ritme van DJ The Flying Dutchman zijn talloze poffertjes, ijsjes en kratten vol vers fruit naar binnen geschoven. Jammie!

  

Veel belangstelling én talent voor stoepkrijtwedstrijd

Een record aantal van 131 (!) kinderen heeft meegedaan aan de toffe stoepkrijtwedstrijd. Om droog te zitten zaten de stoepkrijters wat dichter op elkaar. Maar zelfs dat paste niet helemaal. Wow!

En tjonge, wat een talent in Park Triangel! De jury had het knap lastig. De vierkoppige jury met wethouder Albert Kerssies en kinderburgemeester Ruben, Alexander de Vries, projectdirecteur Park Triangel, en Marita Koch van Baljon landschapsarchitecten hebben de tekeningen stuk voor stuk goed bekeken.

Ze waren onder de indruk van zoveel mooie tekeningen. Na lang overleg zijn toch de winnaars uit de bus gekomen.

  

And the winners are!

Flore, Darlica, Mirthe en Sera kunnen voor vijftien euro ijsjes eten bij IJssalon Merino. Zij wonnen de talentprijs voor aanstormend talent! En dan die zin: Je bent goed zoals je bent! Dat verdient een extra vermelding natuurlijk!

Fiene, Oliver en Jade mogen voor 25 euro iets uitzoeken bij de Intertoys. Ze verdienden alle drie de kunstprijs met hun prachtige kunstwerken. Tot slot de hoofdprijs, of beter gezegd hoofdprijzen, want hier kon de jury echt niet kiezen. Zowel Sijmen als Lotte kregen de hoofdprijs en kunnen ter waarde van 200 euro een dagje naar de Efteling.

Bekijk alle foto's van het festival in het fotoalbum onderaan deze pagina.