Start werkzaamheden geluidschermen Triangel in september

In de week van 12 september start de gemeente met de bouw van het geluidscherm langs de A12. De bouw is voor de kerst afgerond. De provincie Zuid-Holland start op 3 oktober met de bouw van het geluidscherm langs de N451. Deze werkzaamheden zijn rond 15 november klaar.

 

Tijdens de werkzaamheden voor het geluidscherm langs de A12 is de A12 normaal open

Het geluidscherm krijgt een lengte van 600 meter en wordt ongeveer 2,5 meter hoog. Het bestaat uit 500 meter staal en 100 meter glas. Het gedeelte met glas is dat gedeelte dat het dichtste bij Park Triangel staat. Op termijn is het geluidscherm aan een kant begroeid met klimop, de kant van Park Triangel.

 

De werkzaamheden voor het geluidscherm langs de N451 zorgen voor weinig overlast

Het verkeer op de provinciale weg N451 (parallel aan de A12) kan tijdens de hele bouwperiode gewoon doorgaan. De provincie sluit voor de bouwwerkzaamheden maar één van de twee rijstroken af. Het fietspad, het Moerkapellepad, blijft ook open. De werkzaamheden vinden door de weeks overdag plaats. Ze kunnen misschien wel voor wat geluidshinder zorgen.

 

Het fluisterasfalt brengen we aan na de herinrichting van de Zuidelijke Rondweg

Eind 2023 doen we het eerste deel ter hoogte van deelplan Parkweide. De planning van het asfalteren van het tweede deel is nog niet bekend. Dit hangt af van de voortgang van de bouw van de woningen.

 

De maatregelen zijn om het geluid van het verkeer te verminderen

Voor woonwijk Park Triangel werken de provincie Zuid-Holland en de gemeente Waddinxveen hierin samen. De maatregelen bestaan uit het plaatsen van twee geluidsschermen langs de N451 en A12 en het aanbrengen van fluisterasfalt op de Zuidelijke Rondweg. Hierdoor verminderen we de geluidsoverlast en verbeteren we de leefomgeving van de bewoners van woonwijk Park Triangel.