Oplevering 61 duurzame woningen fase 3 en 4a Parkweide

De klimaatbestendige wijk Park Triangel breidt steeds verder uit. Wethouder Martijn Kortleven van de gemeente Waddinxveen overhandigde, samen met Helma Born, regiodirecteur BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de eerste sleutels aan de bewoners van Parkweide fase 3 en 4a.

Wethouder Kortleven: "Ik ben heel blij dat we samen in deze prachtige wijk de oplevering van de eerste woningen in fase 3 en 4a kunnen vieren. Het past helemaal bij de kindvriendelijke en autovrije buurt, waar volop ruimte is voor verbinding, spel en ontmoeting. Parkweide is een klimaatbestendige buurt, met – naast het centrale groene park – ook een speeleiland met trekvlot. De 61 energieneutrale eengezinswoningen, waarvan vier levensloopbestendige woningen, zijn een waardevolle aanvulling op de woningvoorraad in Waddinxveen."
 
Landschappelijk ontwikkelen
Park Triangel is een heel groene en duurzame wijk, met elf kleinschalige buurtjes die rond een centraal park liggen. De wijk is op een landschappelijke manier ontwikkeld. Dit betekent dat bestaande groene en blauwe structuren de grondleggers zijn voor het ontwerp van de wijk. Alle woningen worden als het ware langs de waterlopen en het groen geplaatst. Zo vinden de kwaliteiten van de natuur op een organische manier hun plek, en wordt het bestaande landschap versterkt.
 
Helma Born: "Dit is de eerste keer, na de start van de bouw in de coronaperiode, dat alle bewoners live bij elkaar komen. Het is fijn om elkaar weer te zien. We feliciteren de bewoners met hun energieneutrale woning in een duurzame wijk. Park Triangel laat zien dat door landschappelijk te ontwikkelen een prettige en klimaatadaptieve leefomgeving ontstaat waar wonen en natuur op een mooie manier samengaan. Daar zijn we trots op."

Vlnr Peter Immers (BPD), Wethouder Kortleven (gemeente Waddinxveen), Helma Born (BPD) en Arie Houweling (Rehorst Bouw)