Start bouw 86 nieuwe woningen in Tudortuinen Park Triangel

De groene wijk Park Triangel in Waddinxveen krijgt er 86 nieuwe woningen bij. Wethouder Martijn Kortleven van de gemeente Waddinxveen gaf, samen met Peter Immers van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, het startsein voor de bouw van fase 4 van Tudortuinen. Fase 4 is onderdeel van de buurt Parkweide, met duurzame eengezinswoningen, twee- en drie-onder-een-kapwoningen. De naam Tudortuinen verwijst naar de Engelse Neo Tudorstijl waarin de buurt wordt gebouwd. 

Wethouder Kortleven: 
“We zijn trots op de duurzame wijk Park Triangel in Waddinxveen. Ook in de Tudortuinen komen veel energiezuinige woningen. Bij normaal gebruik wekken ze evenveel energie op als ze gebruiken. Dit sluit prachtig aan bij de duurzame doelstellingen van de gemeente Waddinxveen.” 

Engelse landschapsstijl
Park Triangel is een heel duurzame wijk met elf buurtjes die rond een centraal groen park liggen. Hier ontmoeten bewoners elkaar en is ruimte voor sport en spel. 

Peter Immers, ontwikkelaar bij BPD: 
“Alle buurtjes in Park Triangel hebben een dorpse sfeer en menselijke maat. De architectuur van de woningen in Tudortuinen 4 verwijst naar de Engelse Neo Tudorstijl. Deze stijl kenmerkt zich door witte tuitgevels met houten elementen, het lichte metselwerk, steile daken en de hoge schoorstenen. Samen met Lodewijk Baljon Tuin- en Landschapsarchitecten is ook de inrichting van de openbare ruimte in Neo Tudorstijl vormgegeven.” 

In de buurt Parkweide komen drie Engelse gardens met kronkelpaadjes, verschillende hofjes en uitnodigende speelplekken voor kinderen. Door het toevoegen van een Engels square aan het einde van de stedelijke laan ontstaat een integrale gebiedskwaliteit. Parkeren gebeurt veelal uit het zicht. 

Oplevering verwacht in 2023
Park Triangel ligt in Waddinxveen-Zuid, ten zuiden van de bestaande kern en in een groene, waterrijke omgeving. De wijk ligt in de driehoek van de Beijerincklaan, de Zuidelijke Rondweg en het spoor. Park Triangel is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en heeft een eigen treinstation voor hoogwaardig openbaar vervoer. Fase 4 van Tudortuinen in de buurt Parkweide is een ontwikkeling van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Het is een vervolg op de eerste drie fases die zijn ontwikkeld en gebouwd door Ouwehand Bouw, met een groot aandeel betaalbare koopstartwoningen. Ouwehand Bouw verzorgt ook de bouw van fase 4 in de Tudortuinen. 
De woningen in Tudortuinen fase 4 worden naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2023.