Het is feest vandaag in Parkrijk!

Annemarie en Lucas ontvangen de sleutel van hun nieuwe woning in Hof van Parkrijk in Park Triangel. Ze gaan vanuit Pijnacker-Nootdorp verhuizen met hun dochter van vier, Aloë - die na de meivakantie alleen maar het bruggetje over hoeft voor school –hun zonen Isaac van anderhalf en David van nog maar drie maanden oud.

En dat terwijl verhuizen niet echt op de planning stond. “Een vriend tipte ons. Waddinxveen? Waar ligt dat?”, lacht Annemarie. “We zijn de omgeving gaan verkennen: winkelcentrum Gouwe, de kinderboerderij, de grote speeltuin in Park Triangel en de lagere school. Daarna hebben we ons gelijk ingeschreven. We waren op slag verliefd op het hoekhuis in Engelse cottage stijl met voor de veranda met openslaande deuren en achter het huis ook nog eens een keer. De tuin is wel 25 meter diep en bijna 8 meter breed. Ik moet nog wel groene vingers kweken, maar ik kijk vooral uit naar de kippen die straks gezellig rond scharrelen.”

“Ik kijk vooral uit naar de kippen die straks gezellig rond scharrelen.”

“We hebben al kennis gemaakt met de buren die wonen al in Waddinxveen en maken ons wegwijs in de buurt. Toevallig hebben zij ook drie kinderen in dezelfde leeftijden als die van ons. In onze straat wonen vijf jongens onder de twee jaar! Die groeien samen op, spelen lekker buiten en gaan samen naar school. Het is een kindvriendelijke wijk. Autoluw. Er is veel groen en er zijn overal speelplekken. Het geeft een goed gevoel dat je gezond en duurzaam woont. Goede ventilatie, warmtepomp met zonnepanelen. Geen gas en helemaal energieneutraal. En ook nog eens vloerverwarming en koeling in de zomer! Lucas is al op zoek naar een muziek- of een toneelvereniging. Ik hou van zingen, dus wie weet vind ik ergens een koor. We voelen ons nu al thuis hier.”

 (lees verder onder de foto)
 

Wethouder Kortleven overhandigt de kleine Aloë de sleutel tot een zorgeloze en gelukkige jeugd.

Hof van Parkrijk

De 28 eengezinswoningen en 7 herenhuizen van Hof van Parkrijk in Waddinxveen van ontwikkelaar Ouwehand Bouw Groep worden nu opgeleverd. Charmante woningen in de typerende Engelse landhuisstijl met veranda’s, topgevels, schoorstenen, uitbouwen en erkers. En stuk voor stuk duurzaam en energieneutraal dankzij de warmtepomp en PV-panelen op het dak. In de kleur van de dakpannen! De woningen liggen in een groene setting aan twee watergangen. De wijk is autoluw en met alleen bestemmingsverkeer. Bewoners kunnen de auto uit het zicht op het binnenterrein parkeren.

Bekijk alle foto's van Angie Peralta van Wat een Plaatje-fotografie in dit foto-album.