Veel belangstelling voor huurappartementen Parkhoven

Dinsdag 26 januari konden belangstellenden zich inschrijven voor de verhuur van een appartement in project Parkhoven in Waddinxveen. Het appartementencomplex in Park Triangel bestaat uit 28 sociale appartementen ter grootte van 54m² respectievelijk 67m². Er zijn 3 woningtypes met 2 of 3 slaapkamer. Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau Visser en Bouwman. Bij de indeling van de appartementen en het algehele ontwerp van het complex is rekening gehouden met de beoogde doelgroep: vitale ouderen. BM Wonen heeft getekend voor de realisatie en in april 2020 is de bouw gestart. 

 

De belangstelling voor de verhuur was enorm. Woonpartners heeft voor de 28 appartementen ongeveer 850 reacties ontvangen. De komende tijd worden de kandidaten geselecteerd en de appartementen toegewezen. De sleuteloverdracht staat gepland voor de maand april.

 

Voor de hoofdopzet is gekozen voor een compact gebouw, op basis van 6 appartementen per etage. Het gebouw heeft een getrapte opbouw die aflopend aansluit naar de woningen in Parkhoven (Land voor Water). De woningen zijn gasloos ontworpen en voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen)-eisen van juni 2019.