Nieuwe middeldure huurappartementen in deelplan Parkrand

 

In deelplan Parkrand (voorheen deelplan G3) wordt een deel van het bedrijventerrein omgezet naar middeldure huurappartementen. Met de dubbele bomenrij die op de Parklaan komt en deze nieuw voorgestelde bebouwing wordt het zicht van het bedrijventerrein vanaf de Parklaan weggenomen. Het omzetten van het bedrijventerrein naar woningbouw is dan ook een aanwinst voor de wijk.

Voor de huurders die net iets te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning maar weer net te weinig verdienen om een hypotheek voor een koopwoning af te kunnen sluiten, zijn deze middeldure huurappartementen geschikt. Er was al grote belangstelling voor de middeldure huurappartementen in Stationspark.

Met de gemeente Waddinxveen is afgesproken dat er een divers aanbod komt binnen de totaal circa 90 huurappartementen. De verwachting is dat de appartementen in het najaar van 2021 gebouwd gaan worden. Eind 2022 wordt de oplevering van deze appartementen verwacht. Dit is een mooie aanvulling op de koopwoningen.