Oplevering 1.000e woning een feit

Gisteren, donderdag 25 juni, hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in Park Triangel: de 1000ste woning is opgeleverd.

De stralende bewoners Denise (26) en Sebastiaan (27) zijn letterlijk en figuurlijk door wethouder Gezina Atzema, projectdirecteur Alexander de Vries en de mannen van aannemer Rehorst Bouw in het zonnetje gezet. Ze kregen, naast de echte sleutel, een grote sleutel van chocolade. En natuurlijk waren er bloemen, champagne en iets leuks voor in de tuin. Ook kon gelijk de vlag uit.

(lees verder na de foto)

Ruimte voor starters

“In Park Triangel kan iedereen wonen, van sociale huur tot vrije sector koop en alles er tussenin”, vertelt Gezina Atzema, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, economie en duurzaamheid in Waddinxveen. “Er is een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen én koopwoningen voor starters. Om starters een kans te geven op de woningmarkt is er een uniek product in Park Triangel. Er zijn driehonderd koopstartwoningen gerealiseerd waarmee starters met uitgestelde betaling kunnen kopen. Daarnaast heeft BPD het Woningfonds opgericht om het gat te vullen tussen sociale huur en vrije sector, omdat veel mensen nu niet kunnen huren. Inmiddels zijn er 65 middeldure woningen gebouwd en gaat BPD Woningfonds nog eens 200 huurwoningen in Park Triangel realiseren. De eerstvolgende fase zijn negentig middeldure huurwoningen. Daarvoor is wel een bestemmingsplanwijziging nodig en die procedure loopt nu. Het is mooi als mensen kunnen starten en doorstromen en dat dit binnen Park Triangel mogelijk is.”

 

Groot park centraal in de wijk

“Het idee was Park Triangel zo te maken dat het lijkt alsof het in de tijd zo is gegroeid”, vertelt Wim de Haas, directeur BPD gebiedsontwikkeling regio Zuidwest in Delft en aandeelhouder in de GEM. “De imposante entree met de volwassen bomen. De rijke, gevarieerde architectuur waaraan je niet kunt zien of het sociale huur of vrije koopsector is. Park Triangel heeft straks ruim 2.500 woningen, maar voelt kleinschalig. Het is buurtje voor buurtje gebouwd, zodat bewoners gelijk fijn wonen zonder bouwverkeer door de straat. En het park? Dit is het meest geslaagde park dat ik in dertig jaar heb gezien. Het is een groot centraal park dat de omliggende buurten met elkaar verbindt. Het is in samenspraak met bewoners aangelegd en een echt doe-park geworden. Kinderen kunnen er spelen en op avontuur gaan. En je kunt er allerlei sporten beoefenen. Veel verenigingen zijn er actief en geven hier lessen, clinics en workshops. Park Triangel ís de droom die we verwezenlijken.”

 

Kwaliteit woonwijk zorgt ook voor doorstromers

“Park Triangel is nog niet voor de helft gereed, “zegt Alexander de Vries, directeur CV Park Triangel, “maar alles is er al: een groot park met veel sport- en spelmogelijkheden, het groen, speelplekken, fietspaden, het station, twee scholen en een kinderopvang, een huisartsenpraktijk én een tandarts. De wijk is vanwege de kwaliteit populair in de regio. Dat merken we aan de inschrijvingen vanuit Rotterdam, Zoetermeer, Gouda en Den Haag. Woningen hier zijn gewild en stijgen daardoor in waarde. De bewoners die als een van eerste in 2014  de sleutel van hun nieuwe huis hebben gekregen, staan nu weer ingeschreven voor een nieuwe woning in Park Triangel. Dankzij de overwaarde op hun huis, kunnen ze een wooncarrière maken. Dat ze dan opnieuw kiezen voor Park Triangel is het grootste compliment. Mensen voelen zich hier thuis.”

 

 

Op de foto rondom Denise en Sebastiaan, wethouder Gezina Atzema, mannen van de aannemer en Peter Immers en Alexander de Vries namens de projectorganisatie Park Triangel.