Bewoners reageren enthousiast om mee te helpen bij een nieuw Zomerevent in het park

Ruim 200 mensen hebben de enquête over het nieuwe zomerevenement ingevuld. 98,6% lijkt het leuk om jaarlijks een evenement in het park te hebben dat voor en door de wijk wordt georganiseerd. Wow, wat een enthousiasme!

En weet je wat de bewoners het állerleukst vinden? Een Foodtruckfestival met lekkere muziek voor de grown-ups en een bouw & baggerrun voor de kids! Dat kan geregeld worden: noteer vast 4 juli van 15.00 tot 20.00 uur voor een super gezellig uitje in het park!

Maar er gaat meer komen dan alleen maar gezelligheid. Ook veel enthousiasme blijkt er te zijn voor presentaties van bedrijfjes die in de wijk zijn gevestigd of maatschappelijke organisaties als bijvoorbeeld Samen Triangel en de wijkagent. En hoe leuk zou het zijn om allerlei workshops te hebben waar je samen met de buurvrouw of buurman iets kunt maken, leren, doen?

Waar we ook blij van worden: er zijn 19 (!) buurtbewoners die hebben aangeboden te willen helpen bij de organisatie. Hoe fantastisch is dat?!

Inmiddels is er een eerste overleg geweest met een aantal van deze mensen en hebben we met elkaar een opzet bedacht. Kort samengevat komt dat op het volgende neer:
• een festivalplein met foodtrucks en een LivinJukebox (een DJ die jou je favoriete muziek op echte elpees laat uitzoeken die hij gaat vervolgens gaat draaien) 
• een kinder bouw&bagger run
• een uitgebreid programma dat door vrijwilligers uit de wijk wordt georganiseerd op basis van wensen en behoeften uit de wijk
En dat op 4 juli op ons parkeiland.

Ken jij, weet jij, ben jij …. Oproep voor input

Er zijn in de enquête al verschillende suggesties gedaan voor een leuk evenement, maar we zoeken nog meer input. Ken jij, weet jij of ben je misschien zelf iemand die het leuk vindt om een bijdrage aan dit evenement te geven, laat het ons dan weten. Of het nou het geven van een workshop is, je eigen bedrijf presenteren, poppenkast spelen, schminken, dansen, muziek maken, honden trimmen of dat je bijvoorbeeld EHBO’er bent of gewoon beresterk en bereid om ons op de dag zelf te helpen? Wij zijn blij met iedereen (wel vinden we het fijn als er een link is met Park Triangel). Stuur je idee, het liefst met naam/telefoonnummer en mailadres van degene die het idee kan uitvoeren aan info@parktriangel.nl. Het liefst vóór 25 maart, zodat we het tijdens het volgend overleg mee kunnen nemen.

Professionele organisatie in samenwerking met buurtbewoners
Een deel (het festivalplein met foodtrucks, DJ en zitjes én de kinder bouw & bagger run) wordt georganiseerd door een evenementenbureau dat wordt ingehuurd door de projectorganisatie Park Triangel. Alle aanvullende activiteiten: workshops van taart maken tot yoga, van moestuin tot bootcamp, van kennismaken met bedrijfjes in de wijk tot theater maken voor de kinderen, gaan buurtbewoners organiseren in kleine werkgroepjes. Heb je nog niet aangemeld, maar wil je wel graag meehelpen? Laat het ons ook weten via info@parktriangel.nl.