Woonpartners realiseert 28 appartementen in Parkhoven

Op 10 december ondertekenden Willem van den Berge, adjunct-directeur van Woonpartners, en Alexander de Vries, projectdirecteur van projectorganisatie Park Triangel, de koop- en realisatieovereenkomst van dit project in Waddinxveen.

“In de wandelgangen wordt al gesproken over het kasteeltje” aldus Willem van den Berge. “We bouwen geen kastelen maar we zien er op toe dat we kwalitatief goede woningen bouwen die een lange periode meekunnen. We zijn dan ook weer blij dat we weer een project kunnen realiseren. Als we in de afrondingsfase zitten van het ene project, dan zijn we al weer bezig met de voorbereidingen van het volgende project. Op deze manieren continueren wij de realisatie van passende woningen in Park Triangel.”

 

Met deze overeenkomst wordt de benodigde grond overgedragen zodat de voorbereidingen voor de bouw verder kunnen gaan. In juni 2019 is het Design & Buildcontract getekend met BM Wonen. Het ontwerp dat is geïnspireerd op de Engelse landschapsarchitectuur is van de hand van architect Visser en Bouwman. Samen met alle partijen ontwikkelt Woonpartners het project aan de rotonde van de Dreef. Eind dit jaar wordt de omgevingsvergunning aangevraagd en begin van het nieuwe jaar organiseren we een bijeenkomst voor belangstellenden en omwonenden.

 

Voor de hoofdopzet is gekozen voor een compact gebouw, op basis van 6 appartementen per verdieping met wisselend 2- en 3-kamerwoningen. De appartementen zijn 54m2 en 67m2 groot en zijn bedoeld voor oudere bewoners.

Het gebouw heeft een getrapte opbouw richting rotonde. De woningen zijn gevormd rond een centrale kern met een (nood-)trappenhuis en een lift. De woningen op de begane grond hebben een berging, zijn gelijk aan de woningen op de verdiepingen en hebben een kleine tuin op het zuidwesten. De woningen op de verdiepingen hebben een balkon of dakterras.

 

De woningen zijn gasloos ontworpen en voldoen aan de recente BENG-eisen. Voor de verwarming en het warme tapwater maakt het complex gebruik van een Warmte-Terug-Win (WTW)-installatie, zonnepanelen op het dak en meerdere bodembronnen.

De verhuur verwacht Woonpartners te starten eind 2020. De sociale huurappartementen krijgen een huurprijs onder de € 720,- per maand.

 

Alexander de Vries: “Het is een fraai plan met een hoge ambitiegraad. Precies het statement dat we zochten voor deze bijzondere plek aan de entree van Park Triangel”.

 

Woonpartners bouwt sinds begin van Park Triangel mee aan de oplevering van woningen. Zo zijn in de afgelopen jaren 44 eengezinswoningen opgeleverd, 8 woonwagenwoningen, 6 appartementen en ook nog 14 koopstartwoningen. In het voorjaar 2020 ontvangen de huurders van 54 huurappartementen in Stationspark de sleutel. Samen met de 28 appartementen in Parkhoven komt het aantal huurwoningen van Woonpartners op 140, en voor de volgende projecten lopen de gesprekken al.