Bouw gestart van eerste Nul-Op-de-Meter woningen in Parkweide

Het slaan van de heipaal was de officiële eerste handeling voor het Nul-Op-de-Meter project Tudortuinen in het nieuwe buurtje Parkweide.


Officieel moment

Het startschot voor het slaan van de heipaal werd gegeven door wethouder Gezina Atzema en een aantal kinderen die in Tudortuinen komen wonen. Voorafgaand aan het startschot gaf de wethouder haar complimenten voor het plan: ze is trots op de hoge kwaliteit architectuur en de realisatie van het eerste Nul-Op-de-Meter project in Waddinxveen. Pim Korevaar van Klimaatgarant heeft tijdens het officiële moment uitleg gegeven aan de kopers over wat een Nul-Op-de-Meter woning is. Ouwehand Bouw gaat nu officieel van start met de bouw van dit bijzondere project.

Wat is een bodembron?


De duurzame woningen maken gebruik van een bodembron, deze zijn inmiddels al aangebracht. Michiel Vork van Ouwehand Bouw Groep vertelt: “Onder de woning worden bodemlussen tot een plek diep de grond in gebracht, naar de zogeheten bodembron. De bodem heeft op grote diepte over het hele jaar gezien een vrij constante temperatuur. De warmtepomp pompt water door de bodemlussen, zo wordt het water opgewarmd door de bodem. In de winter gebruikt de warmtepomp de warmte uit dit water voor vloerverwarming. In de zomer heeft de bodembron – die koeler is dan de buitentemperatuur boven de grond – een omgekeerde werking: de vloerverwarming functioneert dan als vloerkoeling, waardoor de woning in de zomer comfortabeler aanvoelt. Bovendien verzorgt de warmtepomp het hele jaar door het warm tapwater voor de woningen. De warmtepomp is dus een belangrijk onderdeel van het duurzame energiesysteem van deze Nul-Op-de-Meter woningen”.

Gelukkige kopers

De kopers mochten er op donderdag 28 november bij zijn: een feestje! Het slaan van de heipaal is de officiële eerste handeling voor het Nul-Op-de-Meter project Tudortuinen in het nieuwe buurtje Parkweide. De kopers mochten er op donderdag 28 november bij zijn: een feestje! “Een duurzame woning was voor ons echt een must, dus we vinden het echt gaaf om te zien dat wat we op papier hebben gekocht, nu ook echt gerealiseerd wordt”, vertelt één van de kopers tijdens de borrel na afloop.

    

    

Laatste woningen

Van de 23 eengezinswoningen en 20 appartementen in de eerste fase Tudortuinen is bijna alles verkocht of onder optie. In fase 2 zijn nog enkele van deze sfeervolle woningen in Tudorstijl beschikbaar. 7 december start de verkoop van de derde fase, bestaande uit twee- en drie-onder-een-kapwoningen gelegen aan de Singel en brede diepe tuinen. Interesse? Neem dan contact op met Koppes Makelaardij via 0172 434 561.