650 kinderen op de bouwplaats van de scholen

Wat was het leuk vanochtend op de bouwplaats van de nieuwe scholen. 650 (!) blije kinderen hebben speciaal voor de bijtjes een flink bloembed ingezaaid tussen hun nieuwe school en het water. Een volgend officieel momentje was de onthulling van een drietal bouwhekdoeken door een aantal kinderen van Quadrant Kinderopvang, De Koningin Beatrixschool en de Dick Bruna School. Samen met wethouder Hannie van der Wal.

Na gedane arbeid mochten ze – leuk voor later - met z’n allen op de begane grond vloer van de nieuwbouw op de foto en als klap op de vuurpijl nog even een groepsselfie bij de tekening van hun klas die op een groot bouwhekdoek was gezet.

Zie onderaan deze pagina de fotoreportage van Martijn Bravenboer (grondfoto’s) en Jaap van Velzen (dronefoto).

Nieuwbouw

De nieuwbouw van de Dick Brunaschool, de Koningin Beatrixschool en Quadrant Kindercentra omvat ongeveer 4500 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en een verdieping. Bijzonder aan het ontwerp van het complex van Frencken Scholl Architecten is het gezamenlijke centrale middengebied waar de twee scholen en de kinderopvang aan grenzen. De speellokalen liggen op de verdieping. Verder is het gebouw gasloos en zullen er meer dan 100 zonnepanelen op het dak komen.

De gemeente Waddinxveen heeft de opdracht gegeven tot de bouw van de scholen. Het ontwerp is in samenwerking met de schoolbesturen en Quadrant Kindercentra tot stand gekomen.

Aannemer BM van Houwelingen is op 5 april gestart met de bouw en verwacht medio mei 2020 het gebouw te kunnen opleveren.

Inzaaien bloemenmengsel

Duurzaam bezig zijn met de toekomst betekent ook een handje helpen bij de bijenstand. Bijen staan immers aan het begin van onze voedselketen en we hebben ze nodig om groenten en fruit te bevruchten. Als onderdeel van de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van de bouw, zullen 500 kinderen langs het fietspad zo’n 30 emmers met bloemenmengsel inzaaien. Met 130 meter aan wilde bloemen hopen de gemeente, scholen, kinderopvang en Park Triangel hun steentje bij te dragen.

 

Per groep een bouwhekdoek

Alle groepen van de twee scholen en kinderopvang maken op een groot A0-vel een tekening van ‘hun nieuwe school’, de omgeving of de leerlingen van de nieuwe school. Deze tekeningen worden gedrukt op bouwhekdoeken en gedurende de bouw rondom de bouwplaats opgehangen.