Nieuwe scholen in Park Triangel dragen bij aan de bijenstand

Op donderdag 13 juni aanstaande zullen 500 kinderen ter gelegenheid van de start van de bouw van de Dick Bruna School, de Koningin Beatrixschool en Quadrant Kinderopvang in de nieuwe woonwijk Park Triangel in Waddinxveen, langs het bouwterrein een bloembed over een totale lengte van ongeveer 130 meter inzaaien. Op de bouwhekken rond de nieuwbouwlocatie komt een ‘expositie’ van grote tekeningen van alle groepen.

 

Nieuwbouw

De nieuwbouw van de Dick Brunaschool, de Koningin Beatrixschool en Quadrant Kindercentra omvat ongeveer 4500 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en een verdieping. Bijzonder aan het ontwerp van het complex van Frencken Scholl Architecten is het gezamenlijke centrale middengebied waar de twee scholen en de kinderopvang aan grenzen. De speellokalen liggen op de verdieping. Verder is het gebouw gasloos en zullen er meer dan 100 zonnepanelen op het dak komen.

De gemeente Waddinxveen heeft de opdracht gegeven tot de bouw van de scholen. Het ontwerp is in samenwerking met de schoolbesturen en Quadrant Kindercentra tot stand gekomen.

Aannemer BM van Houwelingen is op 5 april gestart met de bouw en verwacht medio mei 2020 het gebouw te kunnen opleveren.

 

Inzaaien bloemenmengsel

Duurzaam bezig zijn met de toekomst betekent ook een handje helpen bij de bijenstand. Bijen staan immers aan het begin van onze voedselketen en we hebben ze nodig om groenten en fruit te bevruchten. Als onderdeel van de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van de bouw, zullen 500 kinderen langs het fietspad zo’n 30 emmers met bloemenmengsel inzaaien. Met 130 meter aan wilde bloemen hopen de gemeente, scholen, kinderopvang en Park Triangel hun steentje bij te dragen.

 

Per groep een bouwhekdoek

Alle groepen van de twee scholen en kinderopvang maken op een groot A0-vel een tekening van ‘hun nieuwe school’, de omgeving of de leerlingen van de nieuwe school. Deze tekeningen worden gedrukt op bouwhekdoeken en gedurende de bouw rondom de bouwplaats opgehangen.