Nieuwe fase Koopstart woningen in Parkweide

Nu fase 1 van Parkweide in verkoop is kondigt BPD graag de volgende fase bij je aan. Fase 2 bestaat uit Koopstart woningen. Om in aanmerking te komen voor deze woningen zijn een aantal voorwaarden opgesteld. We vertellen je er graag meer over.


Koopstart regeling
Fase 2 heeft 93 woningen met koopstart regeling. Deze regeling houdt in dat voor 15% van de marktwaarde een uitgestelde betaling van toepassing is. Verkoop je in de toekomst je woning, dan betaal je deze 15% plus 22,5% van de winst aan ons terug. Is je huis minder waard geworden, dan delen wij mee in het verlies. Je betaalt ons de 15% die je minder betaald hebt terug min 22,5% van het verlies. Om in aanmerking te komen voor deze woningen is een leeftijds- en inkomensgrens vastgesteld:

  • Op of na 1 januari 1979 geboren
  • Een maximaal gezamenlijk bruto belastbaar jaarinkomen van € 62.500.

Om achteraf teleurstellingen te voorkomen - omdat je wellicht toch net te veel verdient - is er een IB60-verklaring nodig. Deze is op te vragen bij de Belastingdienst.

Voor meer informatie, klik hier.