De nieuwe huisarts van Park Triangel, Waddinxveen

Erik Middelveld is vanaf voorjaar 2019 de nieuwe huisarts van Huisartsenpraktijk De Triangel. “Het is leuk om de mensen te leren kennen en een band op te bouwen. Ik neem graag de tijd voor patiënten. De patiënt krijgt de ruimte om mee te denken, aan te geven wat hij of zij belangrijk vindt om dan samen te kijken wat het beste is.”

Uiteindelijk krijgt de huisartsenpraktijk een vaste plek, maar tot die tijd betrekt Middelveld een tijdelijk onderkomen, centraal in de wijk. “We willen niet langer wachten, want de vraag naar zorg onder de bewoners in Park Triangel is groot. Huisartsenpraktijken in de directe omgeving kunnen niet meer patiënten aannemen. En daarbij, Park Triangel blijft nog wel even groeien.”

Jonge wijk, jonge gezinnen, moderne aanpak

“Park Triangel is een jonge woonwijk met gezinnen met kleine kinderen of stellen die net een gezin willen beginnen. Dus ik zal veel kinderen zien met koorts, oorpijn of luchtwegklachten en ook wel wat overbelaste ouders met een drukke baan, een huishouden en de opvoeding van de kinderen. Mijn vrouw en ik hebben zelf een zoon van tweeënhalf jaar en een dochter van één jaar oud. We zitten in dezelfde levensfase en de problematiek is dus heel herkenbaar. Het helpt als je je er goed in kunt verplaatsen en er begrip voor hebt. We gaan ook een moderne praktijk realiseren waar je ook online afspraken kunt maken, herhaalrecepten kunt bestellen, lab-uitslagen kunt opzoeken en terecht kunt voor e-consults. Verder is het dorpse karakter van Park Triangel ook iets dat goed bij mij past. Het is wat minder gehaast, wat gemoedelijker. Je kunt de tijd nemen voor je patiënten en zo leer je elkaar ook beter kennen.”

Wie is die nieuwe huisarts?

Middelveld (40) is geboren en getogen in Naarden. Hij heeft Geneeskunde gestudeerd in Groningen. Na zijn studie is hij, net als veel van zijn vrienden, naar de Randstad getrokken. Hij heeft andere vakgebieden verkend, waaronder psychiatrie, kindergeneeskunde en chirurgie, maar koos bewust voor een beroep als huisarts. Dichtbij de patiënt staan, werken in een klein hecht team en mensen echt goed leren kennen. Na zeven jaar ervaring als waarnemend huisarts, waarin hij veel heeft gezien en geleerd, wil hij nu graag een eigen praktijk starten.