Calisthenics sportplek voor volwassenen

De sportievelingen in en om de wijk die gereageerd hebben op de oproep mee te denken over de invulling van de sportplek voor volwassenen op het parkeiland waren unaniem: de ‘ingewikkelde’ variant van de Calisthenics-toestellen! Tijdens een enthousiaste meedenkbijeenkomst werden er nog verbeteringen/tips meegegeven aan de ontwerper van deze plek. Zaken als ‘denk aan een stang voor mensen die langer zijn dan twee meter’, ‘zorg dat de toestellen voor een bredere doelgroep geschikt zijn door bijvoorbeeld de buikspierbankjes met een verschillende hoek/op verschillende hoogte (voor beginner en gevorderde) te maken’, maar ook ‘let op de ondergrond die wordt gebruikt en zorg voor een bord met uitleg’.

De projectorganisatie is samen met de ontwerper van Baljon Landschapsarchitecten en de leverancier van de toestellen aan de slag gegaan. Met bijgaand resultaat qua indeling/opstelling. De extra hoge stang op 2,85 meter staat niet op het plaatje, maar komt er wel. De precieze uitvoering qua houten palen en ondergrond wordt nog verder uitgewerkt.

Vanaf voorjaar 2019 kan men zich gaan uitleven op de toestellen. Geen zin in dipbars of human flags? Gewoon een lekker een rondje hardlopen, kan natuurlijk ook.