Waterscouting Klimopgroep bouwt aan nieuw clubhuis in Park Triangel

Waddinxveen - Zes jaar geleden werden de eerste schetsen op papier gezet van een nieuw clubhuis voor Waterscouting Klimopgroep in Waddinxveen. Nu is het bijna zover. Als de gemeenteraad van Waddinxveen op 11 oktober a.s. groen licht geeft aan het verstrekken van een eenmalige subsidie van 50.000 euro en een garantstelling, dan staan alle seinen op groen om begin 2018 een eerste paal in de grond te slaan op een nieuw scoutingterrein in Park Triangel.

En dat is hard nodig. De scoutingvereniging bestaat inmiddels ruim 45 jaar en is vanaf het prille begin gehuisvest in een aantal barakken aan het Zuiveringspad in Waddinxveen. Na al die jaren van intensief gebruik door de jeugdleden staan die gebouwen inmiddels op instorten. Zo erg is het nog niet, maar dat zij hard aan vervanging toe zijn is duidelijk.

 

Multifunctioneel van opzet en gebruik

In 2011 begon een groep enthousiastelingen van de vereniging met de eerste schetsen. Inmiddels ligt er een uitgewerkt plan voor een nieuw, eigentijds scoutingclubhuis en daarbij horende voorzieningen in het omliggende terrein. Het gebouw wordt gesitueerd op de voorzieningenstrook, nabij het speeleiland in het park.

Het scoutingclubhuis wordt eenvoudig van opzet. Het moet voldoen aan de eisen van huidige tijd en aan de eisen die Park Triangel wil uitstralen. Het wordt dan ook een energiezuinig gebouw, houten, stoere uitstraling, gelegen nabij het water en de uitdagende groene omgeving.

In het gebouw wordt door de Stichting Quadrant tevens een Buitenschoolse Opvang gevestigd, zodat het dagelijks gebruikt kan gaan worden voor en door kinderen van de vereniging en vanuit de omgeving.

Met Stichting Quadrant heeft de Klimopgroep een goede partner gevonden om het gebouw optimaal te gaan gebruiken.

In de voorzieningenstrook langs de Parklaan komt naast het scoutingclubhuis ook de nieuwbouw voor de Dick Brunaschool en de Koningin Beatrixschool. In dit gebouw van beide basisscholen gaat Quadrant ook opvang verzorgen.

 

Sponsoring en donaties

Er zal flink geïnvesteerd moeten worden om het gebouw neer te zetten. Een aanzienlijk deel van dat geld is door de leden zelf al bijeen gebracht. Door acties, ondersteuning van scouts bij activiteiten en sparen is al een bedrag bijeen gebracht van bijna 60.000 euro. Een eenmalige bijdrage van de gemeente is dan ook zeer nodig, naast de benodigde  hypotheek. Door zelf de handen uit de mouwen te steken probeert de vereniging ook veel voor elkaar te krijgen, maar natuurlijk zal ook een sponsor- en donatieprogramma worden opgestart. Daarmee hoopt de vereniging de laatste centen bijeen te krijgen. Doneren kan op www.klimopgroep.nl/nieuwbouw.

 

Najaar 2018: opening?

Dan, in het najaar van 2018 verwacht de vereniging klaar te zijn voor de toekomst met haar 180 leden en de 10 robuuste zeilvletten. Week in, week uit zullen zij met elkaar bezig zijn met scoutingactiviteiten in, op en om een nieuw eigentijds clubhuis in Park Triangel. Klaar voor de toekomst.

Artist impression nieuw clubgebouw Scouting Klimopgroep