'Schilderij' in tunnel station Waddinxveen Triangel

Kunstenaar Ruud Kooger voorziet de wanden van de tunnel van een muurschildering op verzoek van de gemeente Waddinxveen en provincie Zuid-Holland. De inwoners van Waddinxveen konden stemmen op drie ontwerpen. Bijna negenhonderd mensen maakten gebruik van die mogelijkheid. Het ontwerp ‘Schilderij’ kreeg de meeste stemmen en wordt door de kunstenaar verder uitgewerkt als muurschildering. De nieuwe woonwijk Park Triangel, de hefbrug, bedrijventerrein Coenecoop en de windmolens langs de snelweg zijn straks te zien in de fiets- en voetgangerstunnel van het nieuwe station Waddinxveen Triangel. 

Nieuw station
Het nieuwe station Waddinxveen Triangel is volop in aanbouw. Onder het spoor bouwt ProRail in opdracht van de provincie Zuid-Holland een fiets- en voetgangerstunnel die het station makkelijk bereikbaar maakt en zorgt voor betere fietsverbindingen in Waddinxveen. De bouw van het station is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Reizigers kunnen in het voorjaar van 2018 opstappen op het nieuwe station. Dan wordt ook de tunnelschildering gerealiseerd.