Stem op ontwerp tunnelschildering station Waddinxveen Triangel

De fiets- en voetgangerstunnel van het nieuwe station Waddinxveen Triangel krijgt een speciaal Waddinxveens tintje. De gemeente Waddinxveen en provincie Zuid-Holland hebben de lokale kunstenaar Ruud Kooger uitgenodigd om de wanden van de tunnel te voorzien van een muurschildering die een link legt met Waddinxveen en goed past bij het nieuwe station.

Ruud Kooger heeft drie ontwerpen gemaakt. Aan de inwoners van Waddinxveen de vraag: welk ontwerp heeft uw voorkeur? Klik hier  www.waddinxveen.nl/muurschildering dan kunt u stemmen op de variant die u het mooiste vindt. Stemmen kan tot en met 26 mei 2017.Het ontwerp dat de meest stemmen krijgt, werkt Ruud Kooger verder uit als muurschildering. Ruud Kooger heeft al eerder werken in de openbare ruimte van Waddinxveen gemaakt, onder andere voor de Noordertunnel en Willem Alexandertunnel. Ook in andere gemeenten is werk van Ruud in het openbaar te zien.

Nieuw station

Het nieuwe station Waddinxveen Triangel is momenteel volop in aanbouw. Onder het spoor bouwt ProRail in opdracht van de provincie Zuid-Holland een fiets- en voetgangerstunnel die het station makkelijk bereikbaar maakt en zorgt voor betere fietsverbindingen in Waddinxveen. De bouw van het station is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Reizigers kunnen in het voorjaar van 2018 opstappen op het nieuwe station.

De ontwerpen

"Schilderij" sluit aan op de uitstraling van de nieuwe woonwijk Park Triangel, het bedrijventerrein Coenecoop en de windmolens langs de snelweg. Het ontwerp is uitgevoerd in een schilderachtige stijl.

"Open veld" gaat uit van de landelijke omgeving van Waddinxveen met wolkenluchten en weilanden. 

"Geometrie" toont een combinatie van de hefbrug en de landelijke omgeving van Waddinxveen, afgewisseld met geometrische triangelvormen die refereren aan de nieuwe woonwijk Park Triangel.