Bouw Station Waddinxveen Triangel gestart

Stap jij lekker dichtbij huis op de trein? Vanaf voorjaar 2018 kan het in Park Triangel. Vandaag is officieel gestart met de bouw van het station ‘Waddinxveen Triangel’.

De provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeente Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda werken gezamenlijk aan de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda. Met de bouw van het nieuwe station zetten zij, na de introductie van de R-net treinen afgelopen december, een volgende stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio met het openbaar vervoer.

Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer Provincie Zuid-Holland, Kees de Jong, wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Waddinxveen, en Helga Cuijpers, regiodirecteur relatiebeheer ProRail, verzorgden de starthandeling door de onthulling van een bouwbord.