Minister Blok geeft startsein koopstartwoningen

Gisteren heeft Minister Stef Blok (Wonen) samen met bewoners de eerste paal geslagen voor de bouw van ruim honderd woningen in Parkzoom, het tweede buurtje van Park Triangel. De woningen zijn gekocht met behulp van een financiële tegemoetkoming voor kopers. Hiermee worden ruime eengezinswoningen betaalbaar voor een bredere doelgroep.

 

Minister Stef Blok: “Er zijn weinig plekken zo Hollands als hier. Het land, het water en de knotwilgen. Ik feliciteer alle betrokkenen met het slagen van dit mooie traject, waarbij de starters op de woningmarkt een mooie kans krijgen om een eigen woning te kopen.”

 

Lees hier het persbericht waarin de minister verhaalt over de Hollandse plek, directeur Desirée Uitzetter van BPD uitlegt wat koopstart is en bewoonster Geeke Donker vertelt over haar keuze voor Park Triangel.

 

Voor een volledig fotoverslag, zie hieronder het fotoalbum.