Woonpartners bouwt 18 sociale huurwoningen in Park Triangel

Met de bouw van 18 sociale eengezinswoningen staat er voor Woonpartners Midden-Holland weer een bouwproject in Waddinxveen in de planning. Met het tekenen van de overeenkomst met Rehorst Bouw uit Bergambacht is een partner gevonden die deze woningen ontwerpt en bouwt. In 2014 leverde de corporatie als een van de eersten 11 huurwoningen af in het deelgebied Rietkraag. Drie jaar later investeert Woonpartners in de eengezinswoningen in het deelgebied Parkzoom.

In aanwezigheid van wethouder Kees de Jong tekende voor Woonpartners René Mascini, directeur-bestuurder het contract. “Wat ben ik weer ontzettend blij dat er sociale huurwoningen worden toegevoegd aan het woningaanbod van Waddinxveen” aldus de wethouder. Hans van Erk en Arie Houweling, directie van Rehorst Bouw tekenden beide de Design & Build-overeenkomst. ”Het zijn gekke tijden in de bouw. De ontwikkelingen gaan zo snel dat de bouwtijd korter is dan de voorbereidingstijd” zo verwoordde Hans van Erk.

Kleinere woningen

Met een oppervlakte van ongeveer  92m² zijn de woningen kleiner dan de eerste sociale huurwoningen in het deelgebied “de Rietkraag”. Het aantal van drie slaapkamers is in beide woningen gelijk alleen zijn deze kamers wel kleiner. De huurwoningen krijgen een huurprijs onder de € 628,- per maand. René Mascini: “De 18 huurwoningen hebben een mooi ontwerp en passen prima in de Engelse cottagestijl van Park Triangel. Wij hebben met Rehorst Bouw afgesproken dat de woningen in de laatste week van november 2017 worden opgeleverd.”

Cottage-stijl

Alle woningen in deelgebied Parkzoom hebben een cottagestijl ook deze 18 woningen hebben deze uitstraling. De woningen zijn verdeeld over drie woonblokken en hebben specifieke elementen om de cottage stijl te benadrukken. De kozijnen zijn voorzien van een roedeverdeling en aan de kopgevel is een schoorsteen gemetseld. De eerste twee woningen vanaf de hoek wijken in kleurstelling en raamindeling af van de andere woningen om ze te accentueren en hebben andere afwijkende elementen.

De woningen hebben aan de achterzijde een goot die lager is dan voorzijde van de woning, om een slaapkamer te kunnen maken is aan de achterzijde van  woning een dakkapel opgenomen. Dit woningtype is nog niet gebouwd in Park Triangel en is een aanvulling voor de wijk. Alle woningen zijn voorzien van PV(zonne) panelen die een gedeelte van de elektriciteit van de woningen opwekken.

Het ontwerp van Maat Architecten uit Rotterdam past bij omliggende woningen, waardoor er geen onderscheid is tussen de verschillende woningen in Parkzoom.

Parkzoom

Het buurtje Parkzoom is één van de buurten van Park Triangel. In de realisatie van dit buurtje komen naast de 18 sociale eengezinswoningen van Woonpartners 290 koopwoningen, 28 huurwoningen in de vrije sector en 4 woonwagenwoningen. De bouw van de woningen van Woonpartners start in het 2e kwartaal van 2017 en de oplevering wordt verwacht in het 4de kwartaal van 2017. De verhuur begint na de zomer. Geïnteresseerden kunnen zich al opgeven voor de belangstellendenlijst via de website van Woonpartners.