Eerste speeltuin Park Triangel geopend

Veel blije gezichtjes op de Ganzerik! De opening van de speeltuin door wethouder Kees de Jong op woensdag 13 april 2016 was een groot succes. Ongetwijfeld mede omdat de speelelementen door de kinderen zelf zijn gekozen.

Afgelopen winter hebben we namelijk de kinderen (en hun ouders) in de wijk gevraagd mee te denken over de verschillende speelplekken in de wijk. Op die oproep reageerden 53 (toekomstige) bewoners. De keuze voor de speelplek aan de Ganzerik bleek niet eenvoudig. Van de 53 reacties was ongeveer de helft voor optie 1 (ivm de netschommel) en de andere helft voor optie 2 (ivm de speeltoren). Bij beide keuzes werd vaak aangegeven dat men liever een combi wilde van schommelen en klimmen.

Daarom heeft het projectteam gekozen voor een nieuwe combinatie, bestaande uit de Nestschommel, Speeltoren en het Houten Paard voor de allerkleinsten. Leuk om te zien dat we zo samen met de kinderen/ouders deze speelplek hebben kunnen realiseren.

Er komt nog veel meer spelen!

Naast de speelplek aan de Ganzerik is in het Rietkraagpark recent een dubbele schommel en houten wip gerealiseerd. Het parkeiland wordt 28 mei geopend en is dan ook grotendeels klaar om in te spelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan klauteren in het junglebos, voetballen, joggen of vissen.Het speelplekje aan de Pioenroos staat voor 2017 op de agenda om aangelegd te worden.