Voor Andries en Annebelle was het huis in de Rietkraag precies groot genoeg!

Na 5 jaar verkering en serieuze trouwplannen vonden Andries Krijgsman (23) en Annebelle Ramp (21) het tijd om hun ouderlijk huis te verlaten en de stap te zetten naar samenwonen. Allebei wonen ze in Waddinxveen. Via de buurvrouw van Annebelle - die makelaar is voor Park Triangel - werden ze op de nieuwbouwwijk gewezen.

“Het leek ons gelijk erg leuk”, vertelt het stel enthousiast. “Toen we op een woonfestival gingen kijken, waren we eigenlijk gelijk verkocht. Met een makelaar konden we binnenkijken in type Roerdomp 48 van project De Rietkraag. Dit is het kleinste type koopwoning, maar voor ons groot genoeg. We zijn starters en dit huis paste mooi in ons budget! Daarbij is de woning echt wel ruim hoor, met 120 m² woonoppervlak is dit huis al groter dan veel andere woningen hier in Waddinxveen. Er zijn twee zeer ruime slaapkamers op de verdieping en op de zolder zouden we er nog twee kunnen maken in de toekomst.”

Zo gaaf, dat landelijke sfeertje

Andries en Annebelle vielen als een blok voor De Rietkraag door de ruime opzet en de architectuur. “Zo gaaf, dat landelijke sfeertje en de huizen in oud-Engelse stijl. Je krijgt er een heel knus gevoel bij.” Aldus Annebelle. Andries voeg daaraan toe: “De kwaliteit van de huizen spreekt me aan. Allemaal hebben ze mooie houten kozijnen. Ook zijn deze huizen erg energiezuinig en je hebt lange tijd geen omkijken naar het onderhoud. We hebben gekeken in de bestaande bouw, deze nieuwbouw won het op alle fronten dik.”

Wij zijn binnen een kwartier op ons werk

Annebelle werkt in Reeuwijk in de verpleging en Andries werkt bij een bedrijf in Zoetermeer dat gebruikt/nieuw kantoormeubilair verkoopt. “We zouden op de fiets naar het werk kunnen, maar met de auto ben je er binnen een kwartier. Dat komt omdat De Rietkraag zo gunstig ligt ten opzichte van de A12 en de A20.”

Verrassend veel mensen van onze leeftijd

Andries en Annebelle “Als alles meezit, krijgen we begin 2017 de sleutel van ons nieuwe huis. We kunnen echt niet wachten! De voorpret is al begonnen hoor. We zijn al lekker aan het rondneuzen voor de inrichting. Weet je wat we trouwens echt heel leuk vonden: er komen heel veel jonge mensen te wonen: veel starters die dit ook als een kans zien om een eerste eigen huis te kopen.”

Leuk om te weten!

Annebelle en Andries waren niet als enige zo enthousiast. In een mum van tijd waren alle 20 woningen uitverkocht. En zo vreemd is dat ook niet. Deze nieuwbouw maakt het voor jonge, startende mensen eindelijk mogelijk om een eengezinswoning te kopen. 55% van de mensen die hetzelfde huis kocht als Andries en Annebelle komt uit Waddinxveen, 15% uit de overige ‘Gouwestreek gemeenten’ en 30% van daarbuiten.

Goed nieuws voor starters

Zou je in de voetsporen van dit leuke stel willen treden? Goed nieuws! In Parkzoom, de tweede buurt in Park Triangel, verkoopt BPD binnenkort nog 64 woningen van het type Roerdomp 48. En dat ook nog eens met KoopStart! Dat is ideaal, want dan krijg je een starterskorting van 10% op de waarde van het huis. Hiermee wordt het kopen van een nieuwbouw eengezinswoning  nog sneller mogelijk.

Samen voor een mooie toekomst

Eens te meer blijkt dat de gemeente Waddinxveen en BPD Ontwikkeling BV goed op weg zijn om van Park Triangel een toekomstbestendige wijk te maken waar nog heel veel meer mensen vanuit Waddinxveen en (ver) daarbuiten een thuis gaan vinden.